matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !
AnIA:
Liczby
2
3
, x+1,
3
2
w podanej kolejności tworzą ciąg geometryczny Zatem x = ?
13 kwi 14:58
Kaja:
(x+1)
2
=
2
3
*
3
2
(x+1)
2
=1 x+1=1 lub x+1=−1 x=0 x=−2
13 kwi 15:02