matematykaszkolna.pl
permutacje szpaner: Do biegu przystąpiło sześciu zawodników o numerach od 1 do 6. Za wynik biegu uważamy kolejność przybycia zawodników na metę. a) Ile może być wyników biegu? b) Ile może być wyników biegu przy założeniu, że pierwsze miejsce zajmie zawodnik z numerem 3?
9 wrz 20:28
szpaner: nikt nie umie zrobić ? sam bym to zrobił jak bym miał normalna nauczycielkę z matmy co umie wytłumaczyc ale nie mam wiec ppomóżcie
9 wrz 20:47
Bogdan: Widzę szpanerze, że szpanować potrafisz, ale nie wyrosłeś z pieluch i wciąż oczekujesz, że ktoś za Ciebie wszystko zrobi, wszystko Ci wytłumaczy, wskaże właściwy kierunek. Nauczyciel matematyki jest przewodnikiem po materiale nauczania, ale to Ty musisz sam zrozumieć ten materiał i go opanować i to sam powinieneś szukać potrzebnych informacji. Wysiliłeś się chociaż, żeby zajrzeć do swojego podręcznika lub tutaj obok do działu kombinatoryka ? Wskażę Ci kierunek, kliknij tu 1011. Dobrze się najpierw zastanów, nim powiesz złe zdanie o swoim nauczycielu. A jak myślisz, jakie zdanie może mieć o Tobie Twój nauczyciel widząc Cię takiego nieporadnego?
9 wrz 21:58
Eta: Podzielam uwagi Bogdana . To banalnie proste zadanieemotka Powodzenia szpaner !
9 wrz 22:07
szpaner: kurde ale pały na tym serwie pierwsz część podpunkt a owszem jest banalna ale b bez wytłumaczenia już takie nie jest ja rozumiem wtedy jak ktoś mi pokaże jak zrobić a co do mojej nauczycielki to jej nie broń bo nigdy nie byłeś u mnie na lekcji I wcale nie chce żeby ktoś za mnie to zrobił bo to nie praca domowa tylko chciałem aby ktoś wytłumaczył!wiec ssij!
10 wrz 19:39
anto:
13 wrz 20:55