matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
;D:
prosze o pomoc
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
1
. Wyznacz wyrazy tego ciagu dla tych wartosci n, ktore sa jednocyfrowymi liczbami , jezeli
4n−1
A) a
n
=
n
2
−2n+n
2
B)a
n
=
4
c) a
n
=
√
−1+n
2
13 kwi 14:08