logarytmy
Alois~: Oblicz
tam nie ma nawiasu jest sama 2 nad 6, chodzi tu o drugą potęge?
13 kwi 14:03
PW: Musi być źle przepisane, gdyby to miał być symbol Newtona
| | | |
to musiałoby być n≥k (symbol | nie ma definicji). |
| | |
Może tam po prostu było
log
62
3?
13 kwi 16:04
Dominik: pewnie chodzi o log623, czyli (log63)2
13 kwi 16:26
Alois~: Dominik dzięki

teraz jeszcze spr to jakoś rozwiązać, ..najgorsza załamka = robić tą samą mature drugi raz i
nadal nie wiedzieć niektórych zadań...
13 kwi 16:35
Alois~: ale i tak nie wiem jak to policzyć
13 kwi 16:39
Alois~: log6 2 * log6 18 + 2 log6 3 =.. ? tylko czy to cos dało ?
13 kwi 16:41
Alois~: dobra.. znalazłam chyba rozwiązanie na stronie
13 kwi 16:43
Dominik: log62 * log618 + log623 = log62(log63 + 1) + log623 = log62 * log63 + log62 +
log623 = log63(log62 + log63) + log62 = log63 + log62 = 1
13 kwi 16:45
Alois~: dzięki
13 kwi 16:56