matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
os symetrii
kaska899:
wskaż rownanie osi symetrii paraboli okreslonej równaniem : y = 2x
2
+ 8x +8 a) x=−18 b)y=−2 c)x+2=0 d)x−2=0
13 kwi 14:01
use:
p=−b/2a=−8/2*2=−2 x=−2 ⇒ x+2=0
13 kwi 14:07