prosze o pomoc
;D: Wyznacz trzy pierwsze wyrazy ciagu (an) o podanym wzorze
A) an=3n+4
13 kwi 13:38
Kamil: a1=3*1+4=7
a2=3*2+4=10
a3=3*3+4=13
13 kwi 13:39
13 kwi 13:46
Dominik: podstaw za n odpowiednio 1, 2, 3...
13 kwi 13:47
;D: | | 1 | |
to czy a1 bd wynosilo |
| |
| | 2 | |
13 kwi 13:47
13 kwi 13:48
;D: czy to jest dobrez?
13 kwi 13:49
Kamil: a1 i a2 dobrze, ale a3 powinno wyjść 110, sprawdź sobie jeszcze raz, bo masz 32+1
13 kwi 13:51
;D: aha ok
13 kwi 13:52
;D: mam jeszcze pytanie czy jezeli jest taki wzor ogolny
an=√n+1 to czy za n tylko tzreba podstawic?
13 kwi 13:53
13 kwi 14:05
;D: ok

dzieki
13 kwi 14:08