matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice
ferdek:
Obliczyc granice (nie uzywajac reguly de'hospitala)
ln(1+sinx)
lim
x
x−>0
13 kwi 13:34
ferdek:
13 kwi 14:23
ferdek:
α=sinx ⇒x=arcsinα x→0 α→0
ln(1+α)
α
lim
*
=1
α
arcsinα
α→0 wydaje mi sie ze jest ok
13 kwi 15:06