jaaa 257 : Hejo

Mam problem z rozwiazaniem zadania ... Jesli ktos moze pomoc to z gory dziekuje

wiec tak :
Wyznacz zbiory AUB, D(odwrotne U) A, C/B, B/D, (A U C)/B, D/(A odwrotne U C) jesli :
A= {x: x
2 - 4 = 0 }
B={x: x
2 - 10x + 25 = 0 }
C= {x: |x| = 5}
D= {x: x nalezy do naturalnych
x|6 }
16 wrz 19:53
Kasia: A={-2,2}
B={5}
x2-10x+25=0
(x-5)2=0
x=5 pierw dwukrotny
C={-5,5}
D={1,2,3,6}
AUB={-2,2,5}
D(odwrotne U) A={2}
C/B={-5}
B/D={5}
(A U C)/B={-5,-2,2,5}/{5}=={-5,-2,2}
D/(A odwrotne U C) ={1,2,3,6}/zbiór pusty={1,2,3,6}
16 wrz 20:04
jaaa257: dziekuje
16 wrz 23:23
wgh: witam a czy możecie rozpisac to zadanie krok po kroku ? bo mam idenyczne zadanie a
poprostu nie kumam z kad co się bierze

jakby mógł ktoś opisać, ze to się bierze
ponieważ bla bla

z góry dziękuje i pozdrawiam
17 wrz 17:45