matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Patka33:
√
(x+3)
2
−
√
(x−3)
2
dla x < −3 jest równe ?
13 kwi 11:44
Włóczykij:
|x+3|−|x−3| dla x<−3 = ...
13 kwi 11:56
Patka33:
czyli 0
?
13 kwi 12:19
Włóczykij:
−x−3−[−(x−3)]=−x−3−(−x+3)=−x−3+x−3=−6
13 kwi 12:23
Patka33:
dzieki
13 kwi 12:28