matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szescienna kostka
xyz:
Rzucamy trzy razy sześcienną kostkądo gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że otrzymamy sumę oczek nie większą niż 4.
12 kwi 22:21
vitek1980:
|Ω|=216 |A|=4 (1,1,1) (1,1,2) (1,2,1) (2,1,1) P(A)=1/54
12 kwi 22:23