dominanta
ola-la=la: jak się liczy dominantę proszę o przykład z wytłumaczeniem.
12 kwi 17:20
aniabb: a jaki masz szereg? szczegółowy czy rozdzielczy ?
12 kwi 17:23
12 kwi 17:24
12 kwi 17:24
ola-la=la: hmm najprostszy, bo nie mam tego podane..
mam napisane wyznacz medianę i dominantę danych:
a) 1,2,1,3,2,1
b) −1,−6,2,8,−1,100
medianę umie liczyć ale nie dominantę wiec proszę o pomoc
12 kwi 17:29
ola-la=la: i tak nic nie rozumiem z tego
12 kwi 17:39
Mateusz:
W takim wypadku nic nie liczysz po prostu dominanta to wartosc najbardziej prawdopodobna czyli
najczesciej wystepująca przykładowo a) dominantą jest 1 bo wystepuje najczesciej
12 kwi 19:03