proszę o pomoc
Mike17: Proszę o pomoc w tych zadaniach:
zad.1 przez punkt P o odciętej 3 należącej do prostej o równaniu 3x−y+5=0 przeprowadzono prostą
prostopadłą do danej prostej. Napisz równanie tej prostej.
zad.2 przez punkt P o rzędnej 3 należącej do prostej o równaniu 2x−y+1=0 przeprowadzono prostą
prostopadłą do danej prostej. Wyznacz równanie tej prostej.
9 wrz 18:12
filip: Punkt przecięcia prostych x=3 i 3x−y+5=0 to (3,14) teraz wystarczy napisać równanie prostej
9 wrz 18:21
filip: Współczynnik kierunkowy prostej prostopadłej to −1/3
9 wrz 18:23