oblicz objętość walca.
wilma: przekątna przekroju osiowego walca ma długość 5.średnica podstawy walca ma się do jego
wysokości jak 4:3.Oblicz objętość walca.
12 kwi 11:24
wilma:
12 kwi 14:24
ICSP: r = 2 , H = 3
V = Pp * H = 12π
12 kwi 14:25
wilma: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o przekątnych 6 i 8,przekątna ściany bocznej tworzy
z krawędzią podstawy kąt.Oblicz objętość tego graniastosłupa.
12 kwi 14:43
ICSP: 
tworzy kąt
12 kwi 14:44
wilma: chyba tak,ale podane miałam tak jaj napisałam
12 kwi 14:50