matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłupy
MONIKAAA:
Pole powierzchni całkowitej czworościanu foremnego wynosi 36
√
3
. Oblicz wysokość podstawy tego ostrosłupa.
12 kwi 11:07
Kaja:
niech a− długość krawędzi czworościanu foremnego
a
2
√
3
P
c
=4*
4
a
2
√
3
36
√
3
=4*
4
36=a
2
a=6
a
√
3
6
√
3
h=
=
=3
√
3
2
2
12 kwi 11:19