blaaaaagam
eliza: jaka dlugosc ma promien okregu wpisanego w romb o przekatnych dlugosci 10cm i 12cm

?
pomozecie

?
9 wrz 17:45
tim: Ja.
9 wrz 17:48
tim:
e = jedna przekątna
f = druga przekątna
a = bok (Oblicz z tw. Pitagorasa)
h = wysokość = 2r (dwa promienie)
9 wrz 17:50
eliza: tim dziekiiiii
9 wrz 17:53
eliza: tim a moglbys mi rozpisac to zadanie jak to ma wygladac


?
9 wrz 18:18
tim:

| | 10 * 12 | |
Pole rombu = |
| = 60 = ah |
| | 2 | |
a
2 = 6
2 + 5
2
a
2 = 36 + 25
a
2 = 61
a =
√61
60 =
√61h
h = 2r
Masz może odpowiedź? Dziwny wynik.
9 wrz 18:23
eliza: tak, wlasnie taka jest odpowiedz

dzieki Ci bardzo
9 wrz 18:24