matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
POMOCY:
jak obliczyc taka całkę ∫
√
1+cosa
11 kwi 22:13
Mila:
x
cosx=2cos
2
−1
2
x
x
x
∫
√
1+2cos
2
−1dx=∫
√
2cos
2
dx=
√
2
∫|cos
|dx
2
2
2
rozbij na dwie całki
12 kwi 00:21
POMOCY:
a inaczej jak to mozna jeszcze zrobic?
12 kwi 08:59
POMOCY_CAŁKA:
?
12 kwi 20:07