rozwiąż nierówność u{3}{2}>2
Madzik: rozwiąż nierówność 32>2
11 kwi 22:01
123: Źle przepisane
11 kwi 22:01
Dominik: tu nie ma nic do rozwiazywania, bo brakuje zmiennej. po za tym jest to nieprawda.
11 kwi 22:02
Madzik: racja :rozwiąż nierówność 3x>2
11 kwi 22:03
use: D=R\{0}
3−2x=0 v x=0
11 kwi 22:06
Dominik: 3x > 2x
2
2x
2 − 3x < 0
x(2x − 3) < 0
11 kwi 22:06
use:
11 kwi 22:08
11 kwi 22:08
Dominik: toc dziedzina tu na nic nie wplywa; przeciez widze jaka jest.
11 kwi 22:10
Dominik: a, zapomnialem, ze schemat rozwiazywania nierownosci wymiernych wymaga podania dziedziny, nawet
jesli jest nieistotna.
11 kwi 22:10
Madzik: dzięki chłopaki , już ogarniam
11 kwi 22:15