matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Maciek:
x(−2
1
4
) = 4,5
11 kwi 21:38
Michał:
a w czym tu jest problem? podziel przez liczbe przy x
11 kwi 21:41
bezendu:
−2,25x=4,5 / (−2,25) x=−2
11 kwi 21:43
Maciek:
x:(−2
1
4
) = 4,5
11 kwi 21:47