nie rozumiem tu czegoś
patrykooo: x2−4=0
(x−2)(x+2)=0
x−2=0 i x+2=0
to wszystko rozumiem ale
[(x=2 lub x=−2) i x∊D]⇒ x=2 − tego już nie rozumiem czemu x=2?
D:x∊R\{−2}
11 kwi 21:34
Karlos: nie wiadomo o co Ci chodzi..
11 kwi 21:39
bezendu:
A możesz napisać całe polecenie
11 kwi 21:40
patrykooo: ok
a)f(x)=x2−4x+2
x=2≠0
x≠−2
D:x∊R\{−2}
miejsca zerowe
f(x)=0 ⋀ x∊D
x2−4x+2=0
x2−4=0
(x−2)(x+2)=0
x−2=0 i x+2=0
[(x=2 lub x=−2) i x∊D]⇒ x=2
oto cały przykład przepisany z tablicy ale nie rozumiem skąd się tu x=2 wzieło
11 kwi 21:47
Dominik: podstaw 2 do funkcji... co dostajesz? a teraz −2... i co?
11 kwi 22:00
patrykooo: do jakiej funkcji teraz ja was nie rozumiem (a może po prostu jestem śpiący

)
11 kwi 22:12