matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
md
md:
F(n) ciąg Fibonacciego [F(1)=F(2)=1, F(n+2)=F(n+1)+F(n)] Udowodnij, że: n≥2, (F(n))
2
+ (F(n−1))
2
= F(2n−1) Bardzo proszę o pomoc.
11 kwi 21:31
vitek1980:
poszukaj tu: rudy.mif.pg.gda.pl/~mkrzywko/krzywkowskimgr.pdf
12 kwi 11:16