funkcje harmoniczne
magda: Mam narysować wykres tych funkcji:
Pomoże ktoś chociaż z jednym bo nie wiem nawet jakim sposobem to zrobić bardzo was proszę
11 kwi 19:31
dero2005:
11 kwi 19:42
magda: a napiszesz to zrobiłeś?
11 kwi 19:43
magda: jak*
11 kwi 19:44
Michał: | | 4 | |
np ten pierwszy wykres to przesunięcie o wektor [−3;0] wykress y= |
| . Wiec tworzymy np |
| | x | |
tabelke z x i y i podstawimy poszególne punkty do wzoru funkcji a później go przesuwamy. TO
jeden z sposobów

czyli np x=1 ==> y=4
x=2 ==>y=2 etc
11 kwi 22:07
11 kwi 23:31