matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
Adam:
Mam prośbę, potrzebuje zeby ktos wytlumaczyl mi kiedy ciag jest ciagiem geometrycznym i dlaczego. a
n
=3
n
, a
n
=2
3n−2
9 wrz 17:07
Adam:
jeszcze bym prosil o pomoc przy a
n
=cosnπ
9 wrz 17:20