matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jutro mam zaliczenie
brysiada:
Przekrój osiowy walca jest kwadratem o boku długosci 10. Oblicz objętosc tego walca.
11 kwi 18:25
znawca tematu:
H=10, r=5, PP=10
2
=100 V=πr
2
*H V=25π*100 V=250π
11 kwi 18:31