matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!!!!!!!
dalia:
oblicz q ciągu an i wyznacz wzór na n−ty wyraz ciągu, gdy: a4=4 a7=9
11 kwi 18:05
dalia:
PROSZE O POMOC
11 kwi 18:09
taki tam :
a
1
*q
3
=4 a
1
*q
6
=9
a
1
*q
6
9
=
a
1
*q
3
4
9
q
3
=
rozwiąż dalej
4
11 kwi 18:09
dalia:
A7=9pierwiastkow z 2 przepraszam za pomyłke
11 kwi 18:13