matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
x:
ciag arytmetyczny jest okreslony wzorem an=2n+3 oblicz sume stu poczatkowych wyrazow
11 kwi 17:41
taki tam :
a
1
=2*1+3=5 a
1
0
0
=2*100+3=203
5+203
S
1
0
0
=
*100=10400
2
11 kwi 17:45