matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
oli:
1.W ciągu geometrycznym (an) dane są a3=4 oraz a6=−256. Iloraz tego ciągu jest równy.
1
2.Liczba 100
2
*
3
5
11 kwi 17:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
1. a
6
= a
3
*q
6−3
... wyznacz 'q' a
n
= a
1
*q
n−1
2. w czym problem
11 kwi 17:11