w graniastosłupie prawidłowym czworokątnym przekątna ściany bocznej jest nachylo
nieszczesliwa: w graniastosłupie prawidłowym czworokątnym przekątna ściany bocznej jest nachylona do podstawy
pod kątem 50 stopni, a wysokość bryły H=12 cm . oblicz pole calkowite oraz wysokość
11 kwi 17:07
dero2005:

H = 12
| | H | | 12 | |
a = |
| = |
| = 10,07 |
| | 1,1917 | | 1,1917 | |
P
c = 2a
2 + 4ah = dokończ
jaką wysokość ty chcesz liczyć?
11 kwi 17:17
nieszczesliwa: a co jaką wysokość ?no nie rozumie.
11 kwi 17:50
dero2005:
na końcu zadania jest napisane"oblicz pole całkowite oraz wysokość"
11 kwi 19:01