matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
abc:
5x−6
16
ZAD1.Rozwiązaniem równania
=
5x−7
17
9
ZAD2. Kąt ostry α jest ostry i sinα=
. Wartość wyrażenia cos
2
α−1 jest równa.
11
11 kwi 16:53
Bezradna:
Zad.1 5x−7≠0 "Na krzyż" 80x−112=85x−102 x=−2
11 kwi 16:56