Oblicz dlugość przekątnej
dziadoooorrr: Pole prostokąta jest równe 120cm2 a dlugosci jego boku sa w stosunku 1:2.
Oblicz długość przekątnej tego prostokąta
11 kwi 16:45
Eta:
@ssss nudzisz się ? Idź umyj nogi !
Jeszcze raz będziesz wpisywać głupoty , to zostaniesz zablokowany
25 lis 19:13
Eta:

P=2a
2 ⇒ a
2=60
d
2=5a
2 =300
d=10
√3 cm
=========
25 lis 19:27
6latek:

x*2x=120 i x>0
2x
2=120
x
2=60
x=
√60= 2
√15cm
2x= 4
√15cm
d=
√(2√15)2+4√15)2}
d=
√60+ 240=
√300=10
√3
25 lis 19:27
Eta:
25 lis 20:32