dowód OK?
henio: Cześć

Czy ten dowód jest ok?
Zawsze mam wątpliwości wynikające z tego, że boję się, że przekształcam tezę, a w szkole zawsze
mi się mówi, że od lewej do prawej,
Kiedy mogę przekształcać tezę doprowadzając ją do oczywistości?
11 kwi 15:59
11 kwi 16:00
henio: UP
11 kwi 19:41
kylo1303: Dobrze, ale musisz opisac (dac komentarz) dlaczego (n+m) przerobiles na (n+m)2 , bo za to
punkty moga ci uciac. Oczywiscie nie jest to zasada, ale lepiej napisac troche wiecej niz
troche za malo.
11 kwi 19:50
henio: Kiedy mogę przekształcać tezę doprowadzając ją do oczywistości?
11 kwi 20:28
henio: UP!
11 kwi 23:26
Dominik: nigdy. masz dowiesc jej slusznosci, a nie zakladac, ze jest prawdziwa na poczatku. najlepiej
pisac taki dowod od tylu, czyli od tej oczywistosci dojsc do tezy.
11 kwi 23:27
Godzio:
Jest taki myk, jeśli przejdziesz działaniami równoważnymi do oczywistości, to udowodnisz tezę
11 kwi 23:29
Mila:
Ale w międzyczasie, koniecznie napisz, gdzie korzystasz z założenia.( To o tym Ci pisze
Kylo.)
11 kwi 23:31
Osxx: (n+m)
2, ponieważ (n+m)
2=n+m=1? Pogubiłem się
11 kwi 23:57
Mila: Np.
(n+m)2=(n+m) bo n+m=1
12 kwi 00:02
Osxx: Dziękuję, aż głupio mi

.
12 kwi 00:10