matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta symetralna do odcinka
Reskamil:
Znajdź równanie symetralnej odcinka AB, gdy A=(−3,2) i B =(3,−2).
2
Wyznaczyłem równanie prostej AB y=−
x potem środek odcinka P(0,0) i prostopadłą do
3
3
prostej przechodzącą przez ten punkt. Końcowe równanie y=
x
2
Dobrze to zrobiłem?
11 kwi 15:53