matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie wiem jak zrobić
Kinga:
Jeżeli zdarzenie A i B zawarte są w pewnej przestrzeni Ω i A ⊂ B Wiedząc że P(A∩B)= 0,3 Oblicz P(A')
11 kwi 15:45
camus:
A⊂B ⇒ A∩B = A skorzystaj!
11 kwi 15:48
Aga1.:
Jeśli A⊂B to P(A∩B)=P(A) P(A
'
)=1−P(A)=
11 kwi 15:49