Rachunek prawdopodobieństwa
Miszczu: Iloma różnymi sposobami może być ubrana pani posiadająca 3 kapelusze, 5 sukni i 3 pary
pantofli?
9 wrz 16:02
agata: jezeli bierzemy pod uwage ze zalozy caly komplet naraz to
kombinacja 1 z 3 + kombinacja 1 z 5 plus komb. 1 z 3.
wzor chyba znasz?

na pewno masz w zeszycie
10 wrz 00:52
AROB: Można też skorzystać z reguły mnożenia:
ilość sposobów=3*5*3 =45
10 wrz 00:54
Bogdan:
AROB, nie tylko można skorzystać z reguły mnożenia, ale trzeba,
agata nie ma racji.
10 wrz 01:14
AROB: 
Dobranoc!
10 wrz 01:17
Bogdan:
| | | | | | | |
bo wg agaty: | + | + | = 3 + 5 + 3 = 11 |
| | | | |
10 wrz 01:20
Bogdan:
Dobranoc
10 wrz 01:20