matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
i.:
Rozwiń w szereg potęgowy:
1+x
f(x) = ln
1−x
f(x) = sin 2x f(x) = cos 3x f(x) = arc tg x f(x) = ln (1+x)
11 kwi 02:24
aniabb:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=series+expansions+ln%28%281%2Bx%29%2F%281-x%29%29
11 kwi 07:49