ułamki
skowronek1991: Może ktoś mi pomóc w zadaniu?
Oblicz:
a. 491/2 ( czy to będzie to samo co √49 ?)
b.9−1/2 = 191/2 = √1/9 = 13
c. x0,5 * x2,5 = x3
d. x2/3 : x5/3 = x−1 = 1x
e. 34 * 31−√2 a na to nie mam już żadnego pomysłu
BYŁABYM BARDZO WDZIĘCZNA
10 kwi 21:47
Ajtek:
a) masz rację
pozostałe wyglądają ok.
e. wymnóz potęgi i tyle .
10 kwi 21:50
skowronek1991: czyli:
e. 34−4√2
Dziękuję za pomoc
10 kwi 21:53
Ajtek:
Powodzenia .
10 kwi 21:54
skowronek1991: Nie dziękuję
Zrobiłam już 30 z 45 zadań, co jest nie lada wyczynem po 3 latach bez jakiejkolwiek matematyki