10 kwi 21:24
Ajtek:
Po co dzielisz przez cos
2α, skoro chcesz wyznaczyć cosα to raz.
| | cos2α | |
Dwa, ile to jest |
| |
| | cos2α | |
10 kwi 21:28
Eta:
Co Ty tam "nawyczyniałeś/aś
| | sinα | |
L= |
| = tgα dla cosα≠0 |
| | cosα | |
| | 1+√3 | | 3−√3 | | √3 | |
P= − |
| * |
| =..........= − |
| |
| | 3+√3 | | 3−√3 | | 3 | |
( po usunięciu niewymierności z mianownika)
10 kwi 21:32
Ajtek:
Witaj
Eta 
.
10 kwi 21:33
abc: http://screenshooter.net/1950226/rlmpeyl trochę pod górkę ale mi wyszło

JA nie napisałam całego polecenia i dlatego to wygląda trochę dziwnie, w zadaniu chodziło żeby
obliczyć miarę kąta i miałam tangens podany i to co ja wstawiłam to część polecenia, która nie
chciała mi wyjść
10 kwi 21:45
Saizou : swoją drogą jak odrzucasz jakieś rozwiązanie to nie skreślaj go tylko napisz ładnie np. nie
spełnia założeń, albo sprzeczność, bo...
10 kwi 22:00