matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć dziedzinę funkcjicyklometrycznej
Piotr:
f(x)=arc ctg(3+2/x)
10 kwi 19:25
Krzsztof:
10 kwi 19:27
Krzysztof:
10 kwi 19:27
Mila:
Dziedziną funkcji arcctg(x) jest ℛ,
2
f(x)=arcctg(3+
)
x
2
3+
ma sens dla x≠0
x
D
f
=ℛ\{0}
10 kwi 20:03