Logarytmy
Kasia: Hey, czy ktos jest mi w stanie wytlumaczyc jakos latwo jak rozwiazac ponizszy przyklad?
23log4+(5/3)log8
10 kwi 19:07
Kasia: Wybaczcie pomylke ale 23 ma inna wartosc
−32
10 kwi 19:08
Eta:
| 2 | | 5 | | 2 | | 5 | |
| log22+ |
| *log23= |
| *2log2+ |
| *3log2=...... |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
10 kwi 19:10
Eta:
Echhh

Popraw sama .... podobnie jak napisałam
10 kwi 19:10
Eta:
.......... =−3log2+5log2= 2log2
10 kwi 19:11
Kasia: Dziekuje Eta, wszystko jest juz jasne
10 kwi 19:21
Kasia: Dziekuje Eta, wszystko jest juz jasne
10 kwi 19:21