matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
napisz równanie prostej równoległej
mietowakatia:
Napisz równanie prostej równoległej do prostej y= −3x + 18 i przechodzacej przez punkt P (2,−3)
10 kwi 18:47
dero2005:
a = −3 y = −3(x −2)−3 = −3x + 6 − 3 = −3 x + 3
10 kwi 19:04