Pilnie prosze opomoc
Marian: Hej. W pewnej loterii wśród 100 losów znajdują się dwa wygrywające. W loteri tej kupiono dwa
losy. Prawdopodobieństwo, że wśród kupionych losów będzie dokładnie jeden wygrywający jest
równe?
10 kwi 15:30
PomocyYyYyYy: Pomoże ktos ?
10 kwi 15:38
Eta:
| | | | 100*99 | |
|Ω|= | = |
| = 50*99 |
| | | 1*2 | |
| | 2*98 | |
P(A)= |
| =....... |
| | 50*99 | |
10 kwi 15:52
PomocyYyYyYy: Bardo prosze o pomoc bo to pilne
10 kwi 15:52
PomocyYyYyYy: niestety gdzies jest blad bo nie ma takiej odp
10 kwi 15:54
Eta:
Nie ma błędu !
Dokończ P(A)=.... mnożyć i dzielić.... myślę,że umiesz?
10 kwi 16:22