matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Iza:
(4/3)
(
x
2
+5x)=(9/16}
(
x−2}*(3/4)
(
x
2
)
10 kwi 14:01
M:
30 gru 06:55
Niedługo sylwester:
9
3
=(
)
2
16
4
4
3
=(
)
−1
3
4
3
3
3
(
){−x
2
−5x)= (
)
2x−4
*(
x
2
4
4
4
3
3
(
)
−x
2
−5x
=(
)
x
2
+2x−4
4
4
−x
2
−5x=x
2
+2x−4 −2x
2
−7x+4=0 2x
2
+7x−4=0 To już proste
30 gru 07:07