zbiory, funkcje
skowronek1991: Pomógłby mi ktoś sprawdzając, czy dobrze zrobiłam zadania?
1.Wyznacz A∩B, gdy A={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} B={4, 6, 8}
Odp. A∩B= {4, 6}
2. Wyznacz A∪B, gdy A={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} B={4, 6, 8}
Odp. A∪B = {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8}
3. Wyznacz zbiór A\B, gdy A={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} B={4, 6, 8}
Odp. A\B = {0, 1, 2, 3, 5}
4. Wyznacz zbiór B\A, gdy A={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6} B={4, 6, 8}
Odp. B\A = {8}
5. W mieszance 8kg cukierków jest 2kg cukierków po 6zł, 3kg po 8zł, 1kg po 10zł, 2kg po 5zł.
Jaka powinna być cena 1kg tej mieszanki?
Odp. 2*6 + 3*8 + 10 + 2*5 = 12+24+10+10=56
56/8= 7 [zł]
A z tymi zadaniami nie potrafię sobie poradzić, bo zwyczajnie nie pamiętam jak to się robi

6. Wyznacz dziedzinę funkcji y=
√(x+4)
7. Wyznacz miejsca zerowe funkcji y= x+4
8. Wyznacz miejsca zerowe funkcji y= x
2 − 4