podaj zbiór rozwiązań równania.
adi: (2x+3)2=(x−3)2
10 kwi 10:30
takie tam: 4x2+12x+9=x2−6x+9
4x2+12x+9−x2+6x−9=0
3x2+18x=0
3x(x2−6)=0
3x(x−√6)(x+√6)=0
10 kwi 10:52
ICSP: z wielomianu stopnia II zrobiłeś wielomian stopnia III
pytam się jak ?
(2x+3)2 − (x−3)2 = ,
(2x + 3 − x + 3)(2x + 3 + x − 3) = 0
(x + 6)3x = 0
x = − 6 v x = 0
10 kwi 10:54
karola: dane są przedziały A= <−4,−1) i B=(−2,∞). Podaj zbiór A/B
17 lis 19:55
Hajtowy:

To co jest w "A", a nie ma tego w "B"

Jak widać jest to przedział (−2;−1)
17 lis 20:03