matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!!!!!!!1
kala:
na rysunku przedstawiono rurkę wypełnioną kremem. oblicz stosunek objetości rurki do objętości kremu.
9 kwi 22:18
Tomek:
Vrurki+Vkremu=π(2r)
2
*H Vkremu=π*r
2
*H Vrurki=π*3r
2
*H
9 kwi 22:27