POMOCY PROSTE ZADANKO
Paulsson: Rozwiąż równanie : −x5 + 24 + 83 = 0
9 kwi 21:44
mala2: −x5+528=0
−x5=−528
x5=528
528|2
264|2
132|2
66 |2
33 |
x5=24 * 33
nic z tym nie zrobię
x=p[5]528
pierwiastek 5 stopnia z 528
9 kwi 22:09
PuRXUTM: e to chyba nie o to chodziło, moim zdaniem, źle polecenie przepisane...
9 kwi 22:10
bezendu: moim zdaniem powinno być
−x5+2x4+8x3=0
−x3(x2−2x−8)=0
9 kwi 22:14
Eta:
Może takie :
−x5+2x4+8x3=0
9 kwi 22:14
Paulsson: tak przepraszam pomylka , prawidlowe jest : −x5+2x4+8x3=0
9 kwi 22:56
Paulsson: −x5+2x4+8x3=0
9 kwi 22:56
bezendu: no to czytaj post 22:14 w nawiasie masz równanie kwadratowe policz Δ i zapisz w postaci
iloczynowej
9 kwi 22:57