matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
x:
wskaż równanie osi symetrii paraboli określonej równaniem f(x)=2(x−3)(x+1)
9 kwi 20:56
krystek:
−b
oś symetrii to p=
2a
9 kwi 20:57
x:
?
9 kwi 20:59
Eta:
x
1
+x
2
p=x
w
=
= ....... = 1
2
oś symetrii wykresu ma równanie :
x=1
9 kwi 20:59