matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
shm:
Jaka jest aktywność jednego mola izotopu złota Au
198
79
, dla którego stała zaniku wynosi 2,97*10
−6
s
−1
? Stała Avogadra N
A
=6,022*10
23
I mam wzór a=N*λ mogę zrobić, że N=n*N
A
? i potem juz normalnie pod wzór
9 kwi 20:53