matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POTĘGI
Michał Kas:
Zad. Oblicz
1
1
1
1
4*(−2
)
8
*(
)
8
+(
)
12
:(−
)
4
*5
4
9
4
4
=
1
(−1,25)
6
*(
)
6
*0,15
5
9
1
1
1
4*(−
*
)
8
+(
)
12
:(
)
4
*(−1)
4
*5
4
9
4
4
=
5
1
(−
*
)
6
*0,15
4
5
1
1
4*(−
)
8
+(−
)
8
*5
4
4
=
1
(−
6
)*0,15
4
1
(−
)
8
(4+5)
4
=
1
(−
)
6
*0,15
4
1
100
1
(−
)
8−6
*9*
=(−0,25)
2
*60=
*60=3,75
4
15
16
Czy dobrze
8 wrz 20:46
Abi:
Bardzo dobrze!
8 wrz 20:55