odczytaj z wykresu funkcji f jej dziedzinę, zbiór wartości, wartość najmniejsza
:): odczytaj z wykresu funkcji f jej dziedzinę, zbiór wartości, wartość najmniejsza i największą
oraz jej argumenty, dla których te wartości sa przyjmowane.
http://hosting.sexyi.am/lesson/wykresfunkcji.jpg
9 kwi 20:40
tacata: a). D = <−2, 4>
ZW = <−4, 4>
f(−2)=4 wartośc największa
f(2)=−4 wartość najmniejsza
9 kwi 21:18
tacata: b). D= <−3, −1> ∪ <1, 5>
ZW = <1,4>
f(−3)=4 wartość największa
f(5)=1 wartośc najmniejsza
9 kwi 21:20
Licealista_Theosh: W f) jest fajna funkcja

D∊{−3,−2,−1,0,1,2,3,4}
Teraz wypisz dla jakiego f(x) przyjmuje wartość największą a dla jakiego najmniejszą.
9 kwi 21:26
:): no f) tez mi sie podoba

malo pisania
9 kwi 22:01