upewnienie o okręgach
Minis: Może banalne zadanie, ale potrzebuje upewnienia

Tak więc:
Dane są dwa okręgi o środkach O1 i O2 i promieniach równych odpowiednio r1=3 r2=6 i oraz
|O1O2|=5, zatem okręgi te są:
a − rozłączne zewnętrznie
b − przecinają się −−> tą wybrałem, dobrze ?
c − styczne wewnętrznie
d − rozłączne wewnętrznie
9 kwi 19:59
krystek: tak
9 kwi 20:01
9 kwi 20:01
Minis: Dzięki
9 kwi 20:02
Minis: Żeby nie spamować, a jak tu ?
Okrąg opisany na trójkącie ma długość 16π, wobec tego długość środkowej poprowadzonej na
przeciwprostokątną w tym trójkącie równa jest:
a.4
b.4π
c.8cm
d.16cm
9 kwi 20:06
krystek:

a Δ prostokątny dopisz!
9 kwi 20:13
Minis: Wybacz, dziś mój mózg nie pracuje jak trzeba, nie rozumiem za bardzo
9 kwi 20:21